Sunday, December 14, 2008

concert de pian



Inainte de a se aseza,isi aranjeaza ,cu o miscare brusca si sprancene incordate,coada fracului.
Madamele flutura din evantaie, iar dantela,multiplele pliuri ,de pe crinolinele rochiilor lungi, buclele lucioase,la care au muncit intreaga noapte bigudiurile, tremura frenetic de entuziasm si pedanterie. Ei isi dreg vocile... ele clipesc rapid si schiteaza zambete injumatatite.
Intensitatea murmurului scade treptat,pana ce salonul se scufunda intr'o liniste compacta.
Degetele lungi incep a atinge ,cu o gratie dusa la paroxism, clapele albe si negre,iar matasea bordeaux ,cu model floral subtil, ce imbraca peretii,vibreaza sub sunete care de care mai ordonate,gazduind tablourile inramate in carcei auriti.
Toti invitatii se stiu onorati sa patrunda avant la lettre in labirinturile portativului tanarului talentat ; iar asta,pentru ca toti invitatii sunt parti constitutive ale unui focar cultural,toti au la indemana portative celebre,inradacinate in memorie,cercetate si exersate in anii copilariei,de'a lungul a ore ce s'au prelins onctuos asupra pielii fine a degetelor nobile.

Pt ca in vremuri dantelate,nu era o chestiune de talent,ci de exercitiu; de hranire a spiritului si de controlare a cresterii circumvolutiunilor,sub egida unei matematici artistice.
Mi'as dori o pereche de ochelari capabili sa sfideze logica,cu care sa merg la o expozitie cu tablouri ce infatiseaza concerte de pian;ochelarii sa imi indice activitatea interneurala de sub coafurile dandy,iar eu sa patrund in simfonii haotice de sinapse.

No comments: