Friday, May 1, 2009

nu te abtine

Consider ca nu iti poti face tie insuti nimic mai urat decat a te abtine.

Nu ma refer la dorintele imunde precum furt,violenta,crima,sau la cea mai abjecta dintre tentatii-razbunarea. Ci la placerile mici,insolite,spontane ale existentei. Cele care picatura cu picatura pot umple paharul universal al eului.
Iti poti vopsi/tunde parul in fel si chip,iti poti taia jeansii daca simti ca nevoia catre asta iti rapeste suflul. Daca simti ca te-ar bucura sa iti gasesti imaginea respectiva in poze peste ani.
Nu te abtine de la ore de lectura in favoarea efectuarii temelor. Pentru mine ,fiecare exercitiu in plus la algebra nu a insemnat decat o pagina de roman in minus.
Fii curios. Fii curios ce s-a intamplat in istorie mai intai,daca vrei sa intuiesti corect ce s-ar putea intampla in viitor. Exista un pattern. Identifica-l,este util.
Astfel de initiative sunt in ordine atat timp cat le faci pentru ca ti-e pofta, atat timp cat constituie un impuls pentru cultivarea unei curiozitati prolifice.
Si atat timp cat ti le asumi la momentul respectiv cu demnitate si argumente viabile.
Trebuie facute devreme.
Adolescenta si penibilul ei adorabil cunosc apogeul tolerantei universale.
Daca vezi o persoana cu aura faina,fa-ti vant si du-te sa vezi daca ti-ar placea sa iti fie prieten. Exista avantajul de a-ti putea alege prietenii,spre deosebire de familie sau colegi. Sunt admise cele mai nebune mofturi in vederea selectiei prietenilor.

Cred ca trebuie sa iubesti devreme de dragul exercitiului. Ca sa stii cu ce ai de-a face mai tarziu.

Nu prea cred in compromis. Nu in compromis fata de sine. Orice compromis si precautie matura fata de sine, la momentul cand inca nu esti matur,nu-i de bun augur. Acest tip de compromis supureaza acid peste spirit,iar daunele se resimt mai tarziu si nu pot fi cosmetizate.
.. cel mai urat individ este cel ce nu a cunoscut macar o singura data gustul citric al victoriei si degringoladei timpurii.

No comments: