Tuesday, May 5, 2009

Grimase


photo by Petrina Hicks

Ma uitam cand eram mica in oglinda.
Faceam asemenea game extinse de grimase,incat ma speriam de cat eram de dracoasa.
De cate ori adormea bunica mai devreme,mergeam la oglinda si faceam grimase. De fiecare data deznodamantul demersului cronofag si clandestin era acelasi: ma cuprindea o teama incredibila de mine insami,imi puneam apoi mainile la ochi si imi promiteam sa nu mai repet vreodata treaba asta.

Exersam, pe vremea cand nici nu eram eleva de gimnaziu, priviri senzuale. Ajunsesem sa ma sochez pe mine insami intr'o asemenea masura,incat,atunci cand am aflat dintr'un documentar despre reincarnare, am ajuns sa cred cu putere in avatarul meu anterior de dama de companie. Desigur,eram convinsa ca fusesem o dama de companie frantuzoaica de plin secol XIX.

Un al doilea gand survenit in urma grimaselor ,dupa ce am auzit despre practicile de exorcizare de la bunica, a fost ca eram "ala cu coarne" insasi (doar ca in fine ma simteam foarte incognito,intrucat nu prezentam coarne).
Ulterior, elaborand si altfel de grimase decat cele senzuale ori lugubre,mi s'a revelat faptul ca eram capabila de unele realmente hilare. In consecinta,cum vanam fantasticul din propria existenta,m'am gandit,vazand desene animate cu castele medievale, ca am fost intr'o viata anterioara un bufon de curte domneasca si ca am fost aruncat la lei,intrucat glumele mele nu il distrasera suficient de tare pe imparat intr'o oarecare zi ploioasa. Am tras eu concluzia ca din aceasta pricina nu prea'mi plac mie felinele.

Apoi cum cresteam in varsta si aflam noi informatii,le investeam cu constiinciozitate in escapadele mele nocturne din oglinda de la baie. Asa se intampla ca au urmat personalitati care mai de care mai spectaculoase Marilyn Monroe,Cleopatra,Mata-Hari.
Intr'o zi grimasele au incetat. Nu stiu exact cand. Daca imi revin promit sa adaug un later edit.

7 comments:

codru said...

ce dragut. imi aduc aminte ca si eu faceam grimase in fata oglinzii la un moment dat si ma speriam de mine.
mi se mai intampla si acum doar ca nu mai trebuie sa ma stramb.

Ana said...

codru,nu uita ce se intampla cand iti scoti ochelarii!

Anonymous said...

inseamna ca erai opusul lui kenny: el nu face grimase:

http://www.imgonnaknockyouout.com/kenny_south_park.jpg

nu'ti plac pisoiasii? lord be praised ur the first gal who dont :P

1morning said...

omg, si eu eram convinsa la un mom dat ca am fost o ..sa-i zicem curtezana :) pe cuvant de onoare :D:D

Ana said...

@1morning: tot frantuzoaica?:))

1morning said...

nupe, nu frantuzoaica..nu stiu daca e bine sau rau ptr din cate stiu ei nu prea se spalau si aveau bube pe sub peruca :D
eu am fost o tipa chiar bine cu ceva educatie care din cauza ca nu s-a putut decide (ori a inselat-o logodnicul si si-a pierdut increderea in barbati)a ajuns sa se culce cu toti barbatii care ii placeau, apoi sa accepte cadouri apoi ptr ca situatia materiala devenise precara (criza anterioara asteia)si bani..dupa care..a acceptat si batrani :))
deci am copyrights, poate intr-o zi o sa o transform intr-un personaj de film :)

Ana said...

hehe,sa'mi dai de stire ca sa merg la cinema!:))